Waar eerder „de kopjes gingen hangen in Den Haag als je het over de formatie had”, lijkt er nu een positieve wind te waaien rond een nieuw kabinet. Parlementair verslaggever Thomas van Groningen vertelt bij Op1 wat de huidige status is van het formeren én heeft nieuws over Pieter Omtzigts NSC.

  • johan@feddit.nl
    ·
    4 months ago

    Ik word maar depressief van dit hele proces. In mijn ogen vier verschrikkelijke partijen die misschien wel of misschien niet samen gaan werken om Nederland een minder gelijk, minder solidair en minder progressief land te maken.

    Maar hoe sneller ze beginnen hoe sneller het ook weer over is I guess...

    • Konijn Willem III@feddit.nl
      hexagon
      ·
      4 months ago

      Wat was eigenlijk de opkomst bij de verkiezingen? Zou me niet verbazen als het heel laag was en de rechte partijen juist daardoor een hogere percentage hadden / hebben.

      • geelgroenebroccoli@feddit.nl
        ·
        4 months ago

        Opkomst was relatief normaal zou ik zeggen. Desondanks is de winst van de PVV wel heel erg groot. Zelfs met een hogere opkomst van linkse stemmers zou je dit maar marginaal tegen kunnen gaan.

        Daarnaast is de opkomst van rechts natuurlijk iets wat je niet alleen in Nederland ziet. In vrijwel de gehele westerse wereld zie je die verschuiving.

        Ergens hoop ik dat een nieuw rechts kabinet snel klapt, maar anderzijds vrees ik tegelijkertijd ook weer voor de uitkomst van nieuwe verkiezingen.