• Tosti@feddit.nl
      cake
      ·
      10 months ago

      Een industrie met bedrijven die milkarden winst boeken per kwartaal betekend het geweeonweg dat het belastinggeld is dat indirect overgeboekt wordt op de rekeningen van aandeelhouders.

      • Geen Accijns en belastingen op Kerosine, is geregeld in oude verdragen. Het is tijd om dit terug te draaien.
      • Proportioneel dalende energie prijzen aan de hand van verbruik. Je zou verwachten dat als iets schaars is (zoals fosiele brandstoffen, ruimte op het net etc) dat de prijzen stijgen als je meer gaat gebruiken. Het tegenovergestelde is waar. Toch vreemd dat een consument (kleingebruiker) vastrecht EN een hogere prijs betaald.
    • abbadon420@lemm.ee
      ·
      10 months ago

      Ik kan het de industrie niet echt kwalijk nemen. Ik vraag ook elk jaar weer huur subsidie aan. Heb ik het echt nodig? Niet echt nee. Krijg ik het? Ja.

      • Tosti@feddit.nl
        cake
        ·
        10 months ago

        Mwah, als jij zonder kan, dan doe je dat goed! Complimenten.

        Maar als je recht hebt op huursubsidie dan heb je het niet breed en zijn de extra centen in jouw zak waarschijnlijk gewoon voor boodschappen en andere uitgaven, en niet "over".

        Maar de grens qua inkomen ligt op ongeveer 3000 euro bruto per maand, en je huur moet maximaal 800 euro zijn. Verdien je meer en/of is je huur hoger dan krijg je niets.

        Maar gezien het feit dat je over huursubsidie spreekt en niet over huurtoeslag vermoed ik dat je niet in die situatie zit.

        • Trarmp@feddit.nl
          ·
          10 months ago

          Maar als je recht hebt op huursubsidie dan heb je het niet breed en zijn de extra centen in jouw zak waarschijnlijk gewoon voor boodschappen en andere uitgaven, en niet “over”.

          Exact. Je verdient echt geen 100k per jaar dan, anders zou je die subsidie nooit krijgen. Want op burgers word wel scherp gelet betreft belasting en subsidies.

      • Vincent@feddit.nl
        ·
        10 months ago

        Mogelijk verschil is dat jij wss. niet gelobby'd hebt om jezelf recht op huursubsidie te geven.